Tuesday, July 14, 2009

Mari Makan Kat upin ipin

Tarikh : 11/7/09
Tempat : Restoran upin & ipin shah alam
waktu : Lepas magrib


khusyuknya tgk tepon...

Ya cik di atas spt yg sedia maklum sudah genap usianya 18++(hahahahah) Oleh yg demikian aku meng"offer" beliau untuk dibelanja makan apa saje yg ususnya mau...kasikk can kat die bepikio..(hehehe cadangan petama ai rejek-alasan ai x tahan penin kat tmpat tggi :P ).. Cadangan ke2-restoran Cheng Ho(amy search fewittttt).. kami xtau tmpat kat mane so dari sosat baik cari tmpat yg len... Last skali baru la beliau spt gambo di atas mengemukakan hasrat untuk makan di restoran upin & ipin.. haa kan sonangggg.... hehehe...maka sbgai besday gegirl kenala die order sendirik.. (smbil dibantu oleh pelakon tmbahan :P)

minum ape kak? (tukang amek order)
hehehe macm bendera jek air die kan? ini adalah air sepesel kat restoran upin ipin ni.. air buah cmpor ribena beri weee weee.. (hahahhaha) aku amek air yg kaler merah kat atas tu, tajok air itu adalah air kak ros(tembikai+ribena) , besday gegirl amek air ipin(epal+ribena) ... Nak tau rasenye camne..pegilah terai sendiri occay :P

Makan ape kak?(tukang amek order meneruskan kojenyek)


ini ayam goreng bawang puteh- x penah rase sbb tu nak cuber... sedap la jgk.. licin ok.. cume halia n bawang2 je tggal hahhaha..

order seterusnya....


telo dadar thai punye stail-- uhuhuh manis ar.. x bape gemo la ...

nexttttttttttt....


Tomyam campo...

boleh tahan gak tomyam derang ni.. cumer pada aku kalo masam lagi sket ..perghhhhh sure nangesssss.. ehehhee :P... uwaaaa sedih sbb kerabu mangga yg kami order abis..tepakse tuko ngan kailan ikan masennn... xmau amek gambo kailan itu... huh..

burppppp ... alhamdulilah... Harga makanan kat sini amatlah berpatutan.. so pade sesape yg berminat nak cube terai2la jengok Restoran upin & ipin shah alam ..kedudukan di belakang tesco EXTRA ye... dpn restoran ni adalah pejabat W.O.G (world of geng upin n ipin) beso katak tersangkot kat signboard die..hahahha...

Lepas makan aku telah mendera cik besday gegirl untuk ke Tesco.. muahahhaa.. lepas makan kenela besenam occay.. lagipun aku perlu kuokan peloh kerna demamku masih belum pulih sepenuhnya.. dekat 2mggu ish..ish....

Sewaktu aku sdg bertungkus lumus mendera cik besday gegirl untuk menolak troli.. tet.tett..tett..(bunyik msg tepon haku) ... dari encik Ali aku gupenye.. :P .. die tanye aku kat mane dah? heheheh kat tesco la syg... tb2 die reply dgn mms ... gambo signboard tol subang jaya... ERkkkk!!!!!! hahahahahaha... en.Ali sudah smpai di subang jaya rupenye... sukanyala die ni buat seperais camni.. tup2 udah sampai ... udah bejota kali kene ni... ahhahaha.. nasib baik la aku ni x nakal tau.. manela tau tetibe aku nak kuo umah g memaner x bitau kat die.. tetibe die smpai je... ahahahah ipoh - shah alam pader die mcm subang -- shah alam je..

En.ALi tggu aku n cik besday gegirl abiskan shopping .. tuko pemandu la aku time balik... Maka dgn rasminye cik besday gegirl jumpe en.Ali aku...ahahhaaa... Sekiannnnnnn...


Psttt... Wahai cik besday gegirl... ampunkan sahabatmu ini tau kerana en.ali telah mengaco deting kite..en.ali giso sbb aku demam xelok2 lagi..aku kan degil hehehe.. tp okla jugek kan .. sbb dapt ko jumpe en.ali aku ni.. :P

4 comments:

antalya said...

owhh patutla ko tak reply msg aku smlm.sowy aku terlewat offer blanje besday girl sekali.also rasa terkilan sangat xdpt jumpa korang mcm dulu

@yue said...

owh..cik lavender suda ada en. alikah skang..hehe...

lavender said...

yun--> alahaiii ampun la yun.. aku takot ko tecit ati ngan aku.. lgpun ko dah kacik adiah kat jena..aku banje makan je itu budak...uhuhu

ayu--> alhamdulilah cik lavender udah ade en.ali skrg... doakan kami..nanti bleh ar makan nasik xde minyak free aahahahah

zianazone said...

kepekkkk maceh untuk segala2 nya dear

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday