Tuesday, November 25, 2008

tuttttttttttttttt......




I’ve learn sumthing today, lesson in life… I hate it..but life must go on rite?… bila difikir2kan balik benda ni normal dlm kehidupan seseorang yg ingin mempertahankan kedudukan kat mane2 tmpat pun, ex tmpat keje..hurm bahkan kadang2 dlm family pun kita kene berebotkan tmpat untuk di beri perhatian… Dlm situasi aku pulak berkait rapat dgn keje… 5 tahun aku keje kat company ni.. kejapnya rasa.. banyak benda aku dah belaja.. good things bad things … terbayang2 masa aku interview dulu… aku sorang je candidate yg pakai tudung.. others dgn rambut perangnya.. dgn seksinya.. dgn baju executivenya.. aku?? Selebet je rasa bila diingat2kan balik mcmmane rupa aku… hahahaha.. but now aku selebet gak.. xdenya makin cun.. semakin bertambah lelemak adela…Yg pastinya mase interview dulu aku kurus xdela mcm skrg ni hahahahhahaa… (mati perasan aku ni)…

Nak tau ape yg aku belajar?… sebenonya lame dah perasan n tau semua ni.. Cuma skrg je aku rasa mcm aku kene juga buat mcm tu kalo nak survive kat sini.. uish tp takot la x berkat.. aku cari rezeki untuk family aku.. kesian pulak kat mak abah.. huhu.. TAPI…. Nak buat mcm mane kalo sudah itu hakikat hidup masa kini… Ada seorang “insan” yg mmg patotla dihormati.. sbb die senior kat tmpat aku ni.. TAPI …hahaha dari saat mula aku menjejakkan kaki ke company ni aku dah perasaan sumthing yg pelik bebenor kat die.. umo die pun surela “senior” kan. pada aku la kan org yg mula berkeje dari bawah ni spttnya memahami situation pekeje2 baru.. jgnla menindas kalo ye pun nak naik lebih tggi dari position skrg ni.. (tuttttttt betoi) AKU adalah MANGSA kegemaran die… KENAPA?? Sbb aku ni perempuan.. sbb aku ni cerdik i.t dari die(org lain lg teror aku tau hehe) … sbb bos aku perempuan so aku boleh kamceng ngan bos, sbb aku boleh merampas TAHTA die kelak if aku bertahan lama lagi kat sini…..

Aku pernah menangis disebabkan dia.. aku pernah rasa nak berhenti keje disebabkan dia.. aku pernah rasa x happy nak buat keje pun disbbkan dia… aku pernah malu disebabkan dia.. aku pernah jadi bahan contoh yg x patut semua disebabkan dia… (tutttttttttttttttttttttttttt) Kerana mulut badan binasa…. Jantina di zaman skrg ni x boleh lagi membezakan tahap ketajaman dan keceluparan mulut seseorang manusia tu…Kalo dulu org boleh la kata mulut pempuan mcm !@#$%^.. Tp skrg ni mulut LELAKI pun lebih lagi !@#$%^&*@#$%^tetttttttttttttttt (ampunnn) … Skrg ni “INSAN” tu sedang ligat mencari salah aku.. pantang tgk aku relek sket.. Ya ALLAH aku pun x tau kenapa semua ni jadi kat aku… aku tau semua ni ujian.. TAPI kenapa “insan” yg sorang ni je dengki sgt kat aku??? Aku xpaham sebenonya.. Kalau dia dpt je cari kesalahan aku walaupun sekecik2 mikroorganisma pun die dah bangga.. buat muka setengah sen dia..lepas tu sindir2 aku… pastu ngumpat aku(musti org x pecaye) … ni bukan aku tuduh ke ape… tp aku sendiri dengo tau… Aduhh aku terseksa kadang2 dgn situasi mcm ni…. Aku sorang je pempuan kat sini… Ye bos aku pompuan jugak tp xkan la aku nak bergosip dgn bos aku lak.. giler mereng ke ape… paling sadis pun aku nangis sorang2 je.. TAPI dlm ati.. xpun kalau x tahan sgt bergenang je la air mata aku ni.. Kadang2 kan aku gase nak MAKI HAMUN je die ni… Nak gak malukan die.. tp aku x sezalim die… Kalo die yg buat kesilapan… buat muka mcm !@#$%^& huh!!! Saketttttt ati aku ni…… Mmg sakettt…

Ni ape yg aku “belaja” dari die Hahahha…
 Mengipas Org atasan, teknik “kipasan” die ni perghhh mabelesss gerekkk punye… solute aku kat die …choyyyyyy….
Cari Salah org.. semua officemate aku mengalami derita yg sama.. kdg2 ade gak yg dtg mengadu kat aku.. Kami xpuas hati time die yg wat salah… pandai die kubokan salah die wei… choyyyyyyyyyyyyy lagik…
Menggunakan name org kalo dah nampak salah die… Ini yg aku xtahan giler… name aku selalu naik kat bos aku.. tiba2 bos aku wat muke je ngan aku padahal semalam elok je taw..
Naikkan nama dia padahal hasil keje org lain…. Ni pun aku yg selalu KENA…hasil kerja aku selalu die kate die yg buat… padahal pasal komputer ni die “sgtla” “arif”..aku bukanla nak pandang rendah pada die tp agak2 la kan kalo udah mintak tlg org.. jgnla “aniaya” balik org tu… cis!!!!

Banyak lagi sebenonya… tp aku malas nk panjangkan lagik entry aku ni… cukopla sekadar aku nak redakan perasaan aku yg sgt2 tensen skrg ni…die suke sgt sindir aku pasal jodoh tau..itu pun sgt “menyakitkan” aku Lantak hang laaaaa… Bio org buat kite jgn kite wat org…. itu mak aku pesan… Ye mak .. orang masih ingat pesan mak tu… trime kasih mak.. sbb tu orang sabo lagik keje kat sini.. uhuhuhuh…

7 comments:

zianazone said...

weii panjang nya ko type..ni ko type ker copy paste ni hahaha...aku baru bace separuh..lagi separuh baca nanti2 bleh tak kepekkk :P

@yue said...

ermmm...mmg tiap co mst ada parasit cmtuh...

*yelh cm copy paste..dr word eh..sbb ada '?' stp tab..hehe

lavender said...

ha'ah la korang aku kopi wakakakkaak

zianazone said...

wakaka lemau punya kepekkk cett

@yue said...

ciisssssssssssss gakkkk!!!!

lavender said...

wehhh kire aku type la jugek dari word tau.. abes tu xkan ler die bleh jadi sendiri ayat tu... muahahahha

lacey said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday