Tuesday, November 18, 2008

Nilai seorang sahabat...




Siapakah gerangan awek Melayu yg sgt ayu kuyu di atas? Nak kenal? Boleh tiada masalah … Status awek di atas adalah Single “BUT” not available ye… ahhaha berdasarkan jawapan awek di atas sendiri… Inilah BFF aku smpai SANA nanti insyaALLAH..aminnn… aku penah la mase aku skolah dulu ustazah aku citer.. kalo kite ikhlas bersahabat dgn seseorang tu INsyaALLAH membawa ke akhirat… BFF aku Cuma ada 3 org je(yun,umie, kerepek jena) aku xramai kawan.. Tp dgn adanya mereka2 aku rasa lengkap hidup aku(mase dpn lain citer arr) :P…

BFF aku yg kat atas ni telah banyak berjasa pada aku, tuhan saja yg boleh membalas jasa2 nko fren.. Weekend aku spend dgn fren aku ni.. maklumla aku mane ade partner kan.. kawan2 je pengubat sunyi aku… aku happy sgt bila Yun spt gambo di atas (hehe) sms aku then kate nak lepak2 kat umah aku weekend… huwaaa aku sgtla suke.. sblum lepak2 die telah meng “offer” aku tgk wayang… citer ape???? I like to move it, move it, he like to move it… she like to move it..move it… ahahah aku hafal udah lagunye.. Madagascar… THANKS a juta milion fren… thanks gak kat fiancee ko yg telah membelikan tiket itu.. x terucap trime kaseh aku dpn die.. ekekkekeke.. :P.. Sepanjang citer aku bantai gelak x hengat… Dak yun udah tgk sbb tu die rilek je… bagus dak yun ni.. sbb die x citer , die kasik aku konseterettttt.. ahahhaa.. aku suke sgt.. gelak mmg x hengat…(mak kate jgn suke2 sgt sbb nanti sure nangis) … abes tgk wayang kami nyopin brg2 nak disapedek mlm nanti.. eehehhe aku buat nasik goreng seepud… maapla kami xamek gambo… terus baham je… :P itu kisah pada hr sabtu… happy bangat aku.. selalu dok umah jek kan.. haha…banyak dapt aku bercerita kat sabahat aku ni.. :D

Citer hr ahad lak…yg MENYEDIHKAN aku xnak cerite sgt.. bio jadi kenangan dlm hidup aku… yg pastinya Yun telah menyelamatkan aku dari lebih jauh terjatuh n terbuai dgn perasaan aku terhadap seseorang.. dan yg pasti juga ALLAH bg aku petunjuk alhamdulilah.. tp kan.. aku gase mcm mimpi je.. aku dah mula “menerima” seseorang dlm hati aku.. aku x sgka dunia ni terlalu kecik.. kecik sesangat… pusing2 , corner2 … hahahha kat situ jua perginya.. SAYUNYA hati aku … x sgka aku jadi UJIAN bg perhubungan seseorang.. ampunnn aku xnak melukakan hati sesiapa… biar aku yg terluka… sbb aku tau pedihnya terluka tu mcmmane so aku xnak org lain rasa sebagaimana aku rasa… aku bernasib baik kerana perasaan aku baru sahaja bercambah belum lagi smpai ke tahap CINTA…aku masih boleh kontrol perasaan ni.. tp menitis jugak la air mata….. aku REDHA .. ikhlas aku berani katakan yg redha itu manis rasanya.. Yun ckp insyaALLAH aku akan jumpa gak MR.RIGHT aku satu hari nanti.. aminn… semoga masin molot ko yun…. Jgn darah tggi udah.. ahahaha… Bagi mengubat jiwe yg lara luka.. Yun ajak aku lepak kat Tasik shah alam.. kami sggah seksyen 2 beli ABC fav kami dgn ikan bako marbelesssss (kalo nak rase singgahla gerai makan kat sekyen 2 berdepan dgn wetworl tu.. x rugi) .. ikan bako untuk mkan malam.. lepak layan lagu smbil mkn ABC.. mmg lega hati.. posing puas2 pstu ujan pun turun.. ahahhaah balik la jawapnye… Yun my fren.. Thanks for being the shoulder to cry untuk sahabat ko ni.. nasib la ko teragak nak lepak kan.. aku tau ko rindu kat aku ekekeke.. ko jgn giso kat aku.. aku kan Budak Melo.. budak Melo kene kuat kan kan kan.. hehehehe.. Sekian..namaste..

7 comments:

ita.itu said...

oh yun tu bff ko..semoga persahabatan korang kekal smpi bila2 ye..amin

lavender said...

aminn... thanks kak ita...

antalya said...

berair mata aku baca entry ko yg nih..uhuuu

zianazone said...

wei apesal korang lepak lupakan aku..ni yg aku pun nak berair mata ni huhuhu..:P

lavender said...

weh mase kitorang lepak ni mukan ke ko g amek adek ko kat kedah?? lestek ko kang kepetttt...

@yue said...

errr..yun...nt minjam ur shulder eh eh...wt lap ingus...

lavender said...

ayu--> ekekekek nak pinjam kene bayo sewa tawww... :P

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday