Wednesday, November 19, 2008

Gigihnya dia...


ini umie :-D

Hari ni aku call sahabat baik aku yg sorang lagi, umie namenya(spt gambo kat ateh)…teringat pulak pasal umie nak berpindah umah dari sungai Buloh ke Prima Damansara… aku jua berhajat nak berhijrah dari Shah alam ni n stay dgn umie kat Damansara…InsyaALLAH aku niat if ada rezeki tahun dpn kot.. ala tinggal sebulan lebih jek kan? (haha).. itupon aku x inform lagi dgn my housemate.. kalo derang tau mati jerittt ar derang.. yelah sape nak nguruskan mcm2 hal kat umah tu kan.. bertahun2 aku pegang title “kepala umah”, biler aku nak menyerahkan tugas2 hampeh sorang pun x berani nak ambik alih..n aku rasa dah tiba masanya aku retired dari tugas2 tu semua.. Yun nasihatkan aku banyak kali dah.. pk kan diri aku pulak… asek nak pk kan org lain je.. betol jugak tu…aku selalu jd lilin membakar diri sendiri untuk org lain.. aku ikhlas buat semua tu, mmg rasa nikmatnya..tp aku kena fikirkan diri aku jugak skrg ni.. bila lagi aku nak keluar dari beban hati yg aku tanggung selama ni… aku kena buang jauh2 segala memori yg kurang indah dan menyakitkan hati aku selama ini… if aku stay kat Damansara maka nak g koje pun senang dan jimat masa berbanding skrg ni… keluar gelap balik pun gelap.. smpai pernah kene tegor orang.. “Hai dek pergi keje gelap2 , balik pun gelap jugak” (haha) xsangka aku ada gak manusia yg menilik aku pergi dan balik koje.. pemes gak aku ..kihkihkih… (perasaan poyo..sila abaikan)….So kesimpulannya patotkah aku berpindah??


Semalam balik ade orang jemput aku…(uih) merasa jugak aku dijemput org…betapanya aku x pernah dijemput orang ketika balik koje… abg bas Rapid KL je yg rajen jemput aku, itupon selalu meninggalkan aku walopun aku lambat semenet…hari2 aku mengclashkan abg Rapid sbb x tggu aku..(waakkakakakakak)..berbalik pada topik org jmput aku tu.. Siapakah gerangan yg dtg tu.. begini ceritanya.. my housemate yg bernama si polan telah menjodoh bilangankan aku dgn kawan die.. baik orgnya.. skema irama mesia n blur2 sket…sgtla suci murni… x pernah ada awek.. tmpat keje penuh dgn jantan katanya…(hahahaha) ..aku kawan2 gitu2 je dgn dia ni…putih bebeno la die ni..bukan taste aku sorang yg hitam ni…kontra betol die ngan aku taw(uish)….Nak jadikan cerita dia ni la yg dtg jempot aku semalam… mmg die ni terkenal dgn sifat blur2 alam semulajadi beliau…pagi2 lagi die sms aku bertanye..”keje ke?sihat?” aku jawap "tentula keje' sihat2 je"..aku tanye kat die lagi die baru balik koje ke?(koje shif kan) die jawap x keje hr ni mc.. lahaii cian lak die mc... tp aku malas nak tanye banyak2 hahaha..sket2 sudahhh...janji reply sms die kan kan kan...

Tiba2 tgh hari time lunch die sms aku lagi... "salam...dah lunch?offc awak kat mane ye?" erkkk... die tanye office aku kat ne... ermmm nape ek.. mls nak pnjgkan cerita aku kabo la kat ner... dlm setengah jam kemudian die call aku.. "wak... saye udah kat dataran prima ni.. jauh lagi ke offce awak ek? " erkkkkkkkkkkkk!!!!! kenape die dok cari offc aku pulak neh.. nak ajak aku makan? aku pose laaa... heheeh bukan itu jawapan aku... aku just bitau die jalan ke office aku...die naik motorooo(pinjam ayat kak raflesia meyah heheh)... hahhah die lalu dpn office aku, nampak la die naik moto dgn hensemnye.. hahaha... lawakla die ni..rupa2nya die offer nak jemput aku balik keje... oleh kerana die xnak sesat ptg karang..sbb tu die cari awal2...Gigih kan die? so petang tu tercegat la die kat dpn office aku dgn releknya..cehh x sesat tu...naik kereta ye..bukan naik motoro...hahaha xdenye aku nak naik moto..bukannye aku sombong ke hape...or memilih.. aku mmg xpenah naik moto dgn lelaki yg asing ye..hehehehe....

itula ceritanye tntang kesungguhan seorang mamat yg baru jugak aku kenal... dek kerana penjodohan bilangan oleh housemat aku... Yun aku ingat lagi pesan ko...aku tau aku tgh "sakit jiwa" lagi sbb tu aku xleh jadikan die ni alas untuk mengubat sedih aku... jgn gisau fren.... aku x mcm tu.. aku kan kuat..BUdak melo.. menum melo anda jadi sehat dan kuat(sila nanyi spt dlm iklan ye) sekian... tatata....

6 comments:

ita.itu said...

wah pindah umah kat damansara ye..sure lawa kan umah2 kat situ

lavender said...

hehe x g tgk lagi pun kak ita... baru nak g hari sabtu ni.. kalo cun.. terus pindahh hahahahaa..

antalya said...

yup..aku mmg nk ko cecepat pindah dr situ..huhh giler anti aku ngan budak yg kutuk ebon aku buruk tuh

zianazone said...

haah kepekk..aku rase baik lah ko pindah..jauh sangat rasenya ko nak ulang alik hari2 gi koje..kalau dok damansara kan dekat sikit..

lavender said...

yun--> heheh aku taukkkk ko saketttt ati ngan budak molot piang tu... hahhaha..ebon ko x buwuk ar... die yg buwuk ekekeke

kepek jena--> akan aku usahakan jua untuk perpindahan... tgguuu

@yue said...

moh la pindah beramai² smbil tepok amai²...

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday