Wednesday, August 20, 2008

Saya Hanya nak Tolong , Saya Bukan Ah LOng...

(Dialog aku ngan dak umah aku)

"Sian kat wati kak... camne ek? Khaty rasa nak ambik cuti la tolong die carik keje.."
"ermm...akak try jugak carik job vacant kat area opis akak tu.. tp nak ke die ye?jauh tu.. kang kene kuar umah saing akak lepas subuh"

(Dialog dgn Mgsa Kejadian Tanam anggur)

"Wati, kalo ade job vacant kat area opis akak , wati nak try x? tp kene tahan la jarak kejauhan tu ye.. "

"Ala xpe kak..nanti bolehla kite kluar dr rumah same2"


(Sistem Pesanan Ringkas dr aku untuk Mangsa Kejadian)

**Wati, ade keje kosong kat opis baru bukak bawah opis akak ni.. ambik no ni n try to call miss Janet 012-2#$%^&*..**

lame aku tggu... Tiadaaaa jawapan....ermm xberminat kot sbb jauh dr umah... no pushing lor...


(Hr ni punye dialog tepon dgn rakan sebilik mgsa)

"assalammualaikum.. kak, khaty ni.."

"iye. akak tau.. Nape ni dek? "

"Ape ye no. yg akak sms kat Watie tu? ala yg keje kosong kat area opis akak tu?"

"Aikk apsal lak hang mintak kat akak ni? Bukan ke akak dah suruh Wati call n tanye kat org tu?"

"tah la kak.. td khaty tepon die , tanye pasal cr keje ni la... dan2 die marah khaty balik.. akak jgn la hantar msg kat die lagi tanye mcm mane ye.."

(Dalam ati aku berkate2) **ade ke pulak , org nak tlg die , marah org balik, senget betol**
"hurmmm iyela khaty.. ape2 pun nanti kite talk kat umah ye.."
"ok kak, assalammualaikum"
"wa'alaikumsalam" (sakit gak ati aku)


Kesimpulannya aku amat faham situasi org tanam anggur ni.. mmg la tensen.. but kite kenela usaha rite? xkan just nak sit there waiting for job to hunt u... Manyak pretty face u!!!... Dahtu org nak tlg bleh pulak dimarah balik.. Hangen Tau !!... Lepas ni aku xnak tanye lagik da kat die pasal keje.. Aku nak Tolong jek weiiiiii... aku buKannye Samseng Ahlong tu.. ahahahhaa....


Pengajaran pd diri aku.."Hanya tlg org yg NAK ditlg sahaja Pasni Ye.." time kaseyyyyyy!!!

5 comments:

antalya said...

buduh sumbung betoi itu budak. pasni ko bio je dia. kot rengek2 mintak tlg pon ko wat bodo je

bendul said...

btol2.. sangat la bodoh sombong.. jentik jer telinga dia..

antalya said...

sahabatku kenapakah kamu mendiamkan diri? risau aku wehhh

zianazone said...

huyooo cantiknya blog ko sekarang kepekkk..bila nak ajar aku buat plak :P

zianazone said...

ni yang aku nak nangeh ni..dah arr tak ajar aku buat blog cantik2..link blog aku pun dah tak da kat sini huwaaaaaaaaa

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday