Wednesday, January 02, 2008

SeLaMat Datang 2008



Alhamdulilah.. tahun 2007 telah berlalu..maka meningkatlah jua umur ku,(matang tau bukan tua hehe..) banyak kenangan suka dan duka yg disisipkan dlm 2007.. aku tak pernah menyesal dgn segala2 yg berlaku atas diriku sama ada yg buruk atopun yg baik.. kesemuanya telah tertulis buat aku... aku bersyukur kerana ALLAH masih lagi memberi aku peluang untuk memperbaiki lagi diriku pada tahun ini InsyaALLAH.. Bagi teman2 yg sgt setia berdamping disisiku selama ini ribuan TERIMA KASIH tak terhingga ku ucapkan pada kalian kerana masih sudi "renew" contract persahabatan kita(hehehhe),terima kasih kerana bersabar dgn kerenah diriku yg cepat berubah monsun ni (aduss).. pada sahabat2 yg baru berkecimpung dlm dunia mengotku ini WElcome to my World guys(muehehehehhe).. diharap anda bersabar dgn segala pertukaran monsun yg akan berlaku pada bila2 mase saje...Yun, umie,Kak fatin, kepek, eija dan kawasan2 yg same waktu mengongnye i lap u all.. Mr. Alhadi a.k.a abg alhadi thanks for the +ve thinking methods yg selalu didownloadkan dlm diri saye (hehehe)...
Malam 31/12/2007..
eheheh Dok sensowang kat umah smbil tgk tb.. pastu dengo la bunyi bunge api(dam dam dum munyik mercon hehe) .. kenkawan umah semua kuo..(takpe tak kisah)
1/1/2008...
Dok umah tgk katon.. kemas umah.. tahan mate takmo tido siang.. ahahahhahahahaha...

AZAM 2008..

teng teng teng.. alaa behse la setiap tawon sure ade azam kan.. azam tawon lepas pon tak tertunai lagi(hepp takleh bitau ape die) .. so setiap tawon akan ada renewal azam.. antara azam2 yg WAJIB 2008 ni (hehe)

--->1)Nak kuwos, Nak kuwos, Nak kuwos(sket lagik,sketttt lagik)
--->2)More +ve in thinking(xnak mengeluh selalu dah)
--->3)To be a better person dis year(azam wajib setiap tawon ahakss)
--->4)Nak jd lebih TEGAS
--->5)Sentiase senyum(gilos hahaha)

itulah dia antara azam tawon 2008, yg selebihnya tak larat la nak senaraikan ye.. kang tak cukop satu page.. org bace pon jemu..SO korang ape azam tawon 2008 ni... meh habaq mai kat cheq..

KALAM HIKMAH :

" Agama buat kehidupan di akhirat, harta buat kehidupan di dunia. Di dunia orang yang tidak berharta berasa susah hati, tetapi orang yang tidak beragama merasa lebih sengsara" -(Saidina Abu Bakar As-Siddiq )



" Jangan engkau bersahabat dengan sahabat yang mana dia begitu berharap kepada engkau ketika mahu menyelesaikan masalahnya sahaja sedangkan apabila masalah atau hajatnya telah selesai maka dia memutuskan kemanisan persahabatan. Bersahabatlah dengan mereka yang mempunyai ketinggian dalam melakukan kebaikan, memenuhi janji dalam perkara yang benar, memberi pertolongan kepada engkau serta memadai dengan amanahnya atau sikap bertanggungjawabnya terhadap engkau. " -I mam Umar bin Abdul Aziz

No comments:

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday