Monday, January 07, 2008

weekend aku..

sabtu 6/1/08

"akak dah selamat bersalin baby boy 2.49 kg pagi tadi 4.55 am" (6.22 a.m) ... sms terawal yg aku dpt pagi sabtu tu.. tahniah buat kak Sarina, kakak ni keje kat depan office aku (Petronas BSF)...hubby die kat Dubai..kami berdua berkenalan dekat surau.. eheheh walopun jiran office tp tak sempat nak borak lelame selalau.. kat surau jekla kami selalu jumpa.. kisah cinta kakak ni dgn hubby die sgt menarik..Cyber love, hubby kakak ni from india.. sgt berminat dgn islam then tejumpe kakak ni online.. derang bercinta hanya beberapa bulan n kakak ni dilamar melalui email.. mula2 kak Sarina ni mcm tak percaya je..pastu die tawakal n tetapkan hati die untuk terima hubby die tu.. keluarga pun tak membantah so derang pun nikah..sebelum nikah derang pernah jumpe sekali je.. after that berjumpa untuk kali kedua mase nikah.. so sweet kan... kalo dah jodoh.. akak Sarina selalu berpesan kat aku.. jodoh ni kita kena usaha dek.. die tak datang dgn mudah.. usaha,doa, tawakal, tetapkan hati itu yg penting.. aku ingat smpai bile2 kate2 kak Sarina ni..

eheheh .. Dak eja roomate aku keje halfday then petang die nak g kursus kawen.. alahai 2 orang dak umah aku nak kawen dah tawon ni... sorang lagik ina budak bilik depan.. yg ni baru je 20 tawon.. dah jodoh derang awal kan.. ehehe aku doakan adek2 kat umah aku ni supaya berpanjangan jodoh mereka hingga ke akhirat =)... tgh dok aku melayan perasaan tu my bestest fren msg.. YUN... die ajak aku lepak umah die.. satu ajakan yg mmg aku berat nak tolak.. uhuhuh tp alahaiii aku tgh sangap wehh.. kene bajet.. gaji hr tu dpt awal bebeno.. isk..isk..isk.. pepahamler .. mmg berat aku nak tolak permintaan YUN tu tau.. aku pun jelaskan keadaan sebeno pada YUN.. ehehe sekali YUN kate nak dtg lepak sekali ngan aku sbb dak umah die pon tarak.. eheheh beshnyek suke taww aku.. YUN suh aku siap2 lepas zohor die smpai n nak twos g giant...

pegi giant dgn tujuan nak cari buah.. (tp HAMPEH).. buahan2 kat situ tak jelite langsong taw.. dahtu tatau apsal mahai bebeno lak harganya..kenape ek?? last2 kami g TESCO .. kat situ pon same je buahan2nya ... KECIWA (uhuhuhuhuh).. kami beli je ape2 yg patot kat situ.. ingatkan malm tu nak g paso malam lak..TAPI ujan.. mmg takde rezeki kamila jawapnye..

Ahad 7/1/08

Bangun solat subuh pastu twos takleh nak tido dah ahaha.. tgk PINGU(ahakss) ..pastu YUN ajak g beli sarapan.. kami beli nasik goreng.. lepas makan tu tatau nape kami berdua terrrpengsan.. badan jd mcm letih giler.. paler berat(weng).. pikey punyek pikey YUN kate mybe makcik tu letak "pak aji" banyak sgt kot.. haa yg betoii aku pun gase mcm itu jugekk.. tgh hari tu kami g seksen 2... behsela YUN kalo smpai Shah Alam sure die teringat ikan bako n air asam yg besh kat seksen 2 tu(ehehehe) ... siap dgn ABC kami beli(punah diet wehh) ahahhahahah... TERLUPA lagi nak amek gambo ikan bako tu nak letak kat blog(isk..isk)...

masing2 tingtong pastu.. sesambil tu kami borak2.. terbangkit la soal nak smbut besday kami bersame2 bulan 2 nanti(ye yeahhhh)
Aku----- weh YUN ko nak ape nanti besday?
YUN----- Henpon...
AKu----- ahahhahaa nyesal tanye... (ekekekekek)

Kami teringin nak beli henpon canggih2 ni ehehehe.. so tetibe tertanam azam nak kumpol duet nak beli henpon (keh keh keh) aku mimpikan henpon soni ericson yg shake2 tu.. ahaiiiiiiiii


Sony Ericson W910i...

perghhh dpt ni mmg puas hati... ehehhehe.. sabo sabo sabooooo...Eh sebelum terlupa.. Hamster yg baru aku belikan mak hr tu udah bersalin(ehehehehe) cepat kan ?? termengandong dari kedai le tu.. sekali 5 heko kuo.. tak sabo nak balik kg nak tgk budak berbulu yg sinonettt itu..

daaaaaaaaaaaaa..... koje.. koje.. koje.......

3 comments:

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

x de ke photo bb

lavender said...

nak pic baby kakak tu ek.. ehehhe tak pegi melawat kakak tu lagik la lovelyzz... nanti ek

zianazone said...

wahhh hamster ko dah banak kepekkk...dak kabu apa khabar sekarang ekk dia ok ker..dah besar lum hehehe

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday