Friday, November 30, 2007

ooohh hujannn...

"pangggg" huh.. gase nak lempang jek komuter semalam taw.. nak dijadikan cerite... imbasan kisah semalam..ahahha... ermm dlm pukul 5 la gitu2.. tgh syok2 menatap screen pc ku ... tiba2..... terase sejuk bangatttt.... dlm kepala dah terlintas .. kalo sejuk giler tahap dlm esbok ni maknanya kat luor ujan....baru nak bangun tgk tingkap radio bergerak udah info bahawasanya ujan kat luor tersangatla lebat... hurmm.. tak puas hati gak.. pegi jua jengok tingkap.. mak aiiiii..... lebat sungguh.. aisehhhh mcm mane nak balik nehhhh!!!~~~~~ tulon... tulon.....


5.30 p.m(hoyee balik) dlm hati mintak2 boleh gedah je ujan berbekalkan payong yg selalunye mmg malas aku nak bawak.. (mcm makcik2 ar aahahaah) sebenonye aku tak suka bawak payong sejak dari bangku sekolah lagi(ececehh)...turun je bawah.. tgk2 ramai je org tercengat... hurmm kene la menunggu teduh skit ujan ni... semenet, dua menet, bermenet2... ahahahha... skali bunyik guruh + kilat sekali.. terpadam power suply kat bangunan tu.. gabra aku tgk technical man kat situ ... sempat lagik kontrol hensem lak tu (ekekekkekekekek)iskhhh udah pukul 6 tawwww... selalunye time camni aku dah sampai shah alam dgn jayanyeee... uwaaa tak sempat la nak tgk spa-Q... (tah pape la aku ni kan)... takpe.. tggu jugak kalo2 ada insan yg nak redah ujan tu aku nak jd pengiring terhormat..(sebenonye segan nak jln dulu ahahha)redah la jugak smbil mengontrol payong takot terbang.. subang parade dpn mata... ingatkan nak stop untuk berteduh.. tp tgk ramai sgt dok depan tgga tu... aku koner teruss jln(ego gak aku ni ahahha)ingatkan nak stop kat pintu tengah2 subang parade tu...namun ego aku masih tebal... ahahha dlm hati kate "sket lagi... sket lagi.. boleh teruskan smpai stesen ni...." sampai je k4 setengah dari kain baju kurung aku dah basah... nasib baikla tak seksi ahahhahahhhh(adeh!!) akhirnya dgn susah dan payah smpai jua kat stesen(eee rimasnya.. )
smpai stesen... masa tu ujan dah reda sket.. tggu komuter dgn sabarnya..dengo enosmen kate tren akan smpai dlm beberapa menet lagik.. (alaa nipu selalunye haha) tggu punya tggu nampak dah trennya... (mak aiiiii) mcm sadin cap @#$%^(xleh sebot bren nanti kene saman ahahhah)aku berusaha naik gak.. tettttttttttttttt.. dpt naik dok dpn pintu adehhh penyet aku... rasa nak bersilat lak... kasik semua pengsan bio aku sorang berdiri dan sedut oksigen (ha!ha!ha!) tren bergerak tp (mcm sipotttttt!!!)blom abes berangan aku nak smpai umah dgn jayanya, tren stop.. hurmmm!!!! dah potpetpotpet ati aku ni.... tiba2 mengundurrr ke belakang ... (aikkkk!!!)rupanya patah balik ke subang jaya.. enosmen kate batu 3 banjer... perkhidmatan tren tak dpt diteruskan sehingga banjir surut sket.....harap maaf...(huh tiada maaf bagimu).....
menunggu lagi.. dekat 7 sengah baru dpt naik tren.. hurmm phm2 jela keadaannya.... dpn pintu gak aku...(muke seposen)... tp syukurla smpai gak umah...

Moral of the story.. Harap besaboLa bila kejadian2 mcm ni menimpa anda.. (mcmla aku sabo sgt cet... haha)..

p/s: esok balik kg dgn my bestest fren(yun)...(excited!!!) miahahahahhaha....

nota kakiku:--- aku pakai baju baru hari ni... hehehehe... (gedik nye aku eyucks)

2 comments:

yun said...

kalo aku yg mengalami pengalaman ini. dah tentu moncong ku panjang berdepa2. tensen siot

lavender said...

wakakak aku konterol muncong.. kang jatoh saham

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday