Wednesday, April 25, 2007

tucen.. tenangkan ati aku...















muachhhhhhhhhhhhsss i adore cats so much.. eheheheh ini adalah gambo tucen2 yg aku kutip dari forum peberet aku.. so kiut..yg mate biru tu name die choc.. n mate ijo tu aku tak ingat lak name die.. biler tgk gambo2 kucen ni seme watkan aku lupe segala masalah aku.. n watkan aku tingat kg aku.. maklumla family aku ni animal lovers..esp kucen.. mak abah aku mmg sker kucen.. tak kire la camne rupe kucen tu.. mak aku akan jage sampai kucen tu gemok n sihat.. pastu last2 kene culik ..saket ati.. ahahhaa.. aku rindu pade kucen kesayangan aku si toet.. aku bele dari kecik.. tak bukak mate lagik dak tu mase aku dpt die.. anak yatim mati mak .. punca kematian mak die adalah makan racon kot.. kesian kan.. dak umah aku yg bawak balik si toet ni dari kilang tmpat die keje.. die ni tau sesangat aku sker kucen.. bawak le balik .. punyela kecik dak toet ni mase tu.. aduhh aku da gabra sbb tatau nak jage camne.. mcm2 peristiwe manis n pahit aku ngan si toet.. nak membesarkan die mmg payah jugakla.. dgn sakit nye die.. smpai menitis air mate aku ni tgk die sakit.. sbb mcm nak mati da.. tp syukor die kuat sgguh......semangat die nak idop tu mmg kuat.. elok smpai skang ar dak tu..

tp skang dak toet ade kat kg.. pepaham la aku ni.. setiap kali balik kg sure aku bawak skali dak toet tu.. mak aku terjatuh chennta lak kat toet.. lagipon mak aku kate sian tgk aku kehulur ke hilir bawak dak toet tu ..ahahhaa.. dgn berat ati aku tgglkan toet kat kg di bwah jagaan mak aku .. mase tu toet di usia remaje.. payah woo nak bepisah ngan anak aku yg seko tu.. tebayang2 aku gelagat die mase baru2 berpisah tu.. alahaii.. bile dah lelame ok ... n toet pon gembira di samping keluarga aku kat kg.. maafla sbb tak dpt nak sertakan gambo toet kat sini .. bukan ape.. satu sbb nyek aku tade henpon yg ade kemera(ketinggalan aku ni) , kemera pon aku takde..ehehe sengkeknye aku har har har... lagik satu sbb aku takot nak amek gambo dak toet sbb nanti mak ngan abah aku marah lak kat aku.. mak aku kate tak bek amek gambo kucen nanti mati kucen tu tau.. huhuhu penah tejadi kat atas setiap kucen yg diamek gambonye dulu n salah sekonye kucen kesayangan family aku "si bulat" uwaaaaa satu family sedih .. "si bulat" kaler oren cerdik , tangkas, gemuk gebu alahaii rindu kat die.. mak n abah aku nangis mase "si bulat" mati.. bulat mati sbb kene langgor kete.. adek aku rase besalah sgt mase tu..sbb die rase kerana die bulat mati.. bulat terperanjat n teros lari ke tgh jalan mase tu.. (umah aku kat kg tepi jlan) ..adek aku ar terjah bulat mase tu.. nanges gak adek aku mase tu... siap tulis dlm diary ..muahahah (aku zahat sker bace diary adek aku)...

fuhhh lame tak update..bile update mula ar aku melalot.. okla nenanti aku sambong ar ek.. chawwzzzz..

2 comments:

zianazone said...

gambar dak kabu tak da ke kepekk..kalau dak kabu udah ada zuriat..aku nak seekor tau..sebab ciko aku udah mati huwaaa

lavender said...

ciko kene makan ngan city tu kan.. camne kabu nak ade zuriat kalo aku tak carikkan die minik ekekeke..

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday