Monday, September 28, 2009

Raya yg sgt bermakna...

Selamat Hari raYa... maaf zahir batin.. segala terumpat termaki hamon.. tergoder..terngendap..tertampo.. n segala2 terrrrrrrrrr... harap2 mahapkan ye kenkawan... i'm cori sbb terlampau "rajin" apdate blog.. ehehehe.. blog dipuasekan semasa ramadhan.. maklumla puase.. xlarat teman nak menaip wakakakakkakak...

Spt tahun2 sebelumnya aku cuti semgguuu.. i lap my company syo much kerana memberi cuti gaye yg amat lumayan setiap tawon..x perlu susah2 ai nak menganto borang coti okeh.. aku balik naik bas..maklumler org xde teransepot sendiri kan :P... tahun ni tragedik sket bg aku ye..platform berubah ke BUKIT JALIL..menggelabah poyos makcik nak oii..begitu besungguh2 aku bgn awal untuk balik kg.. maklumlah malam sebelum balik kg pegi shupping x hengat kat mesjid india.. kene standby bgn awal takot x jmpe platform bas... lebor duit teman naik teksi tau..tp takpe demi kg terchentaaaa... nak jd criternye la kan .. aku naik teksi pukol 8 pg..bas aku kol 10.30 pg.. bukan jauh bebeno pun shah alam bukit jalil kan.. smpai awai beno kat bukit jalil..pakcik teksi tu pulak potpetpotpet kat aku... kite kalo nak ceramah kat org pun kene gune saikologik pakcik... sy pham maksud pakcik itew.. tp dptkan pkcik membace ati sy ini? scan ke? buleh? nehii kan? eheeh... xpayahla aku citerkan ape tajok perbualan kami tu ye...

Udah ler potpetpotpet kat org pastu anto kat platporm salah pulek.. hangen taw ai.. sabo..sabo.. punyela muker konpiden die mengatakan bahwesenye bas aku landing kat situ.. aku tgk bas plusliner jek yg hader.. aku g tanye kat pakcik RELA berjuang tu pon bleh tatau... hangennn makcik nak oii... sib bek den poso.. bepoluh ketiak den g carik tau.. gupenye nunnnn jauh kat seborang sano hah... menapak lagik.. sabo..dugaan... sib bek la udah familiar la jugek dgn jln kat bukit jalil ni(cewah kenangan silamm aku dan dirimuuu...ahahah) opsss... akhirnya aku jumpe platform.. tggula dgn redhoo yek.... yehuu balik kg... dlm bas behsela PENGSAN adalah xtbt utama... miahahahahah...


eheheh menyentuh pasal raya yg sgt bermakna bg aku ni.. aku nk sentimentol sket ye..

Ya ALLAH .. aku bersyukur.. kau telah mendengar segala rintihan ku.. Doaku... tangisku..

Ya ALLAH.. aku bersyukur.. kau berikan aku ujian hati yg perit kemudian kau ubati aku dgn HADIAH kemanisan yg indah...

Ya ALLAH..aku bersyukur kau masih memandang aku dgn rahmatmu... sujud syukurku hanya padamu ya ALLAH kerana mengurniakan aku aidilfitri yg sgt bermakna bg aku pada tahun ini.. syukur.. syukur.. alhamdulilah..

The making of hari yg best itu akan menyusul insya allah :D kepada sahabat2 ku terima kasih in advance... korang sgt berharga dlm hidup aku.. tanpa korang sure aku blur , bengong n tensen sorang2 nak buat mcm2 persiapan.. lebiu.. jena, yun, umie, achik,pikah ... dak dik duk..ehehhehee... letih taw nak bepk... wakakakka

5 comments:

@yue said...

making hri yg bes? persiapan?
oh...cak cak! lalala...
moga semuanya berjalan lancar ye dik..

Truly_me said...

mekaseh kak @yu.. ni pun tgh blur2 nak wat cemaner ni..sib baik kenkawan ade tau... kalo x tetonggeng sensorang nak wat mcm2... kak ayu nak join.. meh le turun muo... :D

antalya said...

mcm2 pengalaman owg nk blk beraya kan.kenangan tu tau.anyway aku doakan 'semuanya' berjalan lancar.eksaited sgt2 nk baca entry ko pasal hal itu nanti.cepat2 update tauu

Diarihatiku1976 said...

wah... ikhlasnya berdoa tu... syukurlah semuanya berjalan dengan baik ya... akak tumpang gembira...

Truly_me said...

ye kak.. trime kasih.. :) mmg ikhlas sesungguhnya ikhlas tu.. banyak bebeno ujian hati sblum ni.. skrgn syukran.. kak org muo ye? kat ne ek? :P

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday