Wednesday, February 13, 2008

Cuti Lamer...

Hehehehe.. Gong xi! Gong xi! boleh ucap selamat lagi kan kan kan? smggu aku cuti, mmg seronok sgt2 duduk kat kg.. mmg puas bermanje dgn my mom.. Nak dijadikan cerita aku demam mase balik kg tu.. terlebih makan buah limo agaknye.. yela mase kat office sebelum cuti hari2 dpt limau.. aku kan mmg suke makan buah, balun je la..mula2 perit tekak...then start la batok2.. pastu demam.. TAPI!! ehheheh kat kg takpela... mak ade kan.. seronok la aku... hurmm tp ada cerita sedih kat kg.. bila balik je aku tgk budak2 berbulu kat umah tu berkurangan.. aku ingatkan masing2 g lepak kat memana ke.. rupa2nya mak cite bahawasanya hampir separuh dari anak2 berbulu mak aku tu mati akibat sakit misteri.. mak saspek kene racun org.. wehh kucen2 umah aku disiplin tau.. bukan jenis jahat ke.. Kenapela ader org tergamak buat mcm tu.. Mak nangis bila cerita kat aku.. kucen KESAYANGAN mak pun mati.. si Jepun dah mati.. bergenang air mata mak bila cerita kat aku.. jepun ade kat posting aku yg lame2.. sila rujuk posting lame adela gambo si Jepun.. kucen2 tu semua mati dgn cara yg sama.. Mula2 derang tak lalu nak makan.. walopun dikasi jajan istimewa (whiskas timbang).. mak pelik.. ptg2 pun derang tak kejo mak.. selalunye tepat pukol 5 sure derang dulu lepak kat dapor sbb nak makan nasik.. 2-3 hari lepas tak lalu makan mulut derang kuar darah, menitis je ... aku dengar pun gase nak meraung inikan pulak mak aku yg kasi derang makan hari2.. Bukan sikit yg pergi tau... 14 ekor.. satu kehilangan yg besar bagi family kitorang... sib baik si UBAN tak menjadi mangsa.. cume si UBAN jadi mangsa nyamuk ahahaha.. botak2 bulu die.. soryla si UBAN tak benarkan aku amek gambo die.. sbb segan atas bulu2nya yg butaks itus.. ahahhahaa..

hehehe aku interfremkan dak KEMBANG ni ye.. mak suruh amek gambo die.. ini budak sgt gumuk..garang giler.. sore nyaring.. jgn sekali2 usik perot die.. masok sepital korang kang..(aku dah kene) ahahhaha aku kan suke usik perot kucen.. bahaya woo die boleh terkam tgn kite tak lepas die geget2.. menjerit la korang aahahhahaa.. garang ni .. gengster... tp manje sgt2 ngan mak.. pantang tgk mak baring2.. syebuk2 die landing sebelah mak dgn muke poyotoss die tu... kucen peberet gak ni..


mcm behse la.. kat umah aku tiap kali aku balik sure ade new born baby.. tgk la yg ni.. very cute kan? blum ade name.. mak bawak die tido same.. cerdik dak ni.. die ade 3 beradik.. 2 heko lagik mate zorro ahahaha..

Ape keje aku dok umah semmgu ??? ape lagik behsela aku buli kucen2 semua.. miahahahhahaha.. nak baby2 ni aku kaco smpai derang marah.. smpai tunjuk garang la kunon2nya.. menyembor2..alaaa tak heran gigipun takdak.... geli pankreas aku tgk gelagat derang..
9-2-2008 genapla umo aku 27 tawon(mudanya aku) ahhahahaah aduhhhhh bertambah lagik usia aku.. syukur alhamdulilah..sempena bufday aku ni.. salah sorang member baik aku mase high school dulu menempuh alam bahagia dia.. mmg seronok la aku tgk kawan2 berbahagia ni.. aku pegi kenduri dak afzan ni dgn umie n adek aku.. mak aku suh bawak adek aku tu... hehhhee.. sgt comel la si afzan dgn hubby die.. aku dok kat bilek pengantin lame sgt. sbb kene tahan ngan afzan.. sian pulak die sorang2.. mase die sanding tu aku ingat nak dok dpn2 pelamin.. cehh jgn harap.. mak2 budak lak bersusun kat dpn tu.. kasikla anak2 dara dok dpn sbb nak rebot pengantin baling duet.. eheheh hampeh aku dpt 20 sen ngan sebijik guler jek sbb dok lakang.. ehehe.. aku lupe bawak kemera,, so gambo tak berkualiti.. aku tak dpt bergambo ngan pengntin.. gase nak fire je org2 len tau.. ehehhee..

lawo tak pelamin die? lawo kan .. yun sure suke sbb kaler pink ehehheeh


soryla gambo tak bape memuaskan ehehehe..

jejengggggg... nak tau tak aku dikejotkan dgn adiah yg buat aku telonjak2 suka campor dgn sengeh memanjang... tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!


inila dia..... wehh aku tak penah mimpi nak dpt ni.. aku selalu tgk kat cermin kedai je mendek alah ni tauu.. alahaiii thanks to my fren from JB.. die tau aku suke layan lagu .. ade sekali tu die tepon aku tanye aku tgh buat ape.. then aku ckpla yg benonya aku tgh dengo wokmen.. ehehhe.. usia wokmen aku tu dah dekat 10 tawon.. sejak dari sekolah menengah lagik, wokmen Jenama Panasonic.. aku kan jenis cermat orgnye.. die kate tak sangka aku still gune wokmen.. die kate paling koman pun skang diskman ke.. or mp3 player ke..jename Panasonic ni mmg tahan lame kalo beli ory...aku beli mase tu kumpol duet belanja skolah tau..nak mintak kat abah mmg tak sampai ati..maklumlah org susah..sbb tu aku jage bebetol wokmen tu..smpai skrg pun wujud lagik..anyway thanks a milion to my fren.. aku tatau nak kate ape.. eheheh sape org 1st tau pasal adiah ni.. sape lagik kalo bukan YUN... eheheh yun kate "amboi meriah sungguh adiah besday ko tawon ni" aku ni kan jarang dpt adiah yun.. ehehhhee.. mp4 ni sure smpai ke anak2 aku nanti ni.. fuhhh panjang betoi entry aku.. ahahahhahaha.. enjoy...

2 comments:

yun said...

mentang2 cuti lama.byk citer nye ek ekekeke..lepas gian le tu.
weh aku geram kat baby kucen tu. dan juga mmg aku suka pelamin kwn ko tu. simple je.thanx ye sbb jadikan aku owg first yg tau segalanya pasal perkembangan diri ko ekekeke

lavender said...

wakakka.. mmg ko org pes tau semuanya.. aku manela boleh nak sorok2 dari ko.. gigil jek molot nak bitau.. ekekeke...
lawo kan sbb simple ... n kalo ko nak tau mmg murah die punye package wehh.. tebeliak mate aku dengo..
anak kucen tu mmg aku tau ko suke.. somel kan? tak cukup kaler mak aku kate sbb kaler die pudar2 gitu ekekekke

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday