Thursday, August 09, 2007

my bestest fren engagement ceremony




4.08.07 --> from kl to pahang (pekeliling ).. nak naik bas kol 2.30 tp terlepas so tepakse naik bas 3.30.. tp takpe sbb puas hati dah dpt cari hantaran untuk yun :).. ni 1st pengalaman naik bas sorang2 nak menuju ke kg orang bukan kg aku sendiri.. eheheh debaran terase tp excited mengatasi segala2nya...bas sgt ok, sebelah aku perempuan jugak.. sepanjang perjalanan aku merehatkan mata... ala 3 jam perjalanan je...sampai bandar temerloh..jeng jeng jeng.. tiba2 budak sebelah aku tego... akak nak turun mane ye? haahhhhhhhhh aku freeze sekejap.. campor blur .. soalan die buat aku gabra nak jawap.. pastu tgk aku tak diam sejuta bahase soalan diajukan lagi.."akak beli tiket arah mane? ha baru la aku boleh jawab, " ke bandar pusat" sambil jawab smbil cube calling si yun.. tak dpt.. aku sms je..maklumla hp yun tu eheheh (ampon yun) ... setelah mendengar jawapan aku budak yg dok bertanya tadi ckp "akak tak payah turun kat sini.. akak tunggu last stop bas ni nanti".. fuhh lega.. ahahah dah dpt jawapan dari budak tu tadi barulah yun call aku.. eheheh yun ckp "ko tak yah turun kat situ.. dok diam2" hahaah tegelak aku.. sampai bandar pusat dekat2 pukul 7 gak la.. tggu sekejap n aku inform kat yun yg aku dah smpai.. tak lama pastu aku nmpak kelibat ebon(kancil dak yun).. legee yun dah smpai ngan mak die.. destinasi seterusnya pasar malam.. nak cari buah tembikai kate yun...

sampai pasar malam perot start meminta2.. cari makanan dulu ehehe.. mak oi sesak sgguh ..aku tak tau nak makan ape.. nampak laksa beli laksa, yun beli ayam tegolek ... last sekali beli buah tembikai 5 biji.. amboi berat sgguh.. tp alhamdulilah budak yg menjual tu tolong hantarkan smpai ke ebon.. sebjik eksiden pula kat tgh jalan.. isk panjang lak cite aku ni kang.. seterusnya ke rumah yun... oyen i'm coming...

smpai umah yun.. nasib baik tak ramai sedara mara yun.. kalo tak sure aku segan silus.. yg ade makcu.. aku bersihkan diri semua.. then smpai acara buat hantaran yun.. mase ni ramai jiran tetangga yun dtg menolong.. seronok sgt2.. potpetpotpet makcik2 n kakak2 tu semua.. mase ni mmg aku teruja .. mcm buat hantaran untuk diri sendiri pulak (perasan :P ) heheh bila siap part aku n yun, yun ajak aku senyap2 turun dapor.. perot kami dah bunyik2..lapoo ahahhaha.. selesai kami makan .. jiran2 yun pon siap mengerjakan hantaran yun.. heheh mase untuk tido.... konon2 aku menyombong la sangat tanak pakai selimut sbb aku ni mmg jenis tido tak suka pakai selimot..sekali haaa curi selimot yun jugakk.... ahahahhahaa... malam tu aku tak dpt membuli oyen lagik...nanti ko oyen...malam tu juga pakngah yun n family smpai... aku cuma dengo dari dlm bilik je. eheheh..

5.08.07 ---> aku lewat sket bangun..tgk sebelah yun dah bangun dulu .. adoila segan pula aku nak keluar.. tp buat muke selamba dangdut keluar n menuju ke bilik air.. eheh dah bising kat dapor.. jiran2 yun dah bergotong royong memasak.. yun ajak aku sarapan.. makan beehun goreng.. beehun goreng paling sedap pernah aku makan selepas beehun yg mak aku masak serius sedapp.. hehehe.. lepas sarapan tu aku ngan yun menjalankan operasi mengemas bilik,tp seblm tu kitorang curik2 pegi belakang umah,petik buah salak.. ahahhaha bapak yun pon nolong.. menuai buah salak pulak aku.. ..pastu naik bilik kemas n touch-up kan hantaran sekali.. agenda hari ni perlu diselesaikan segera sebelom mjlis tgh hari nanti.. kelam kibut jugak la.. yun nak kene ambik kek hantaran lagi kat pekan... aku dah nampak kekalutan sahabat aku mase ni wakakakakaka.... rilek ar yun :P ... kek tak menepati citarasa yun.. sian yun.. aku nampak die kecewa sket kat situ... tp takpela nak buat mcm mane budak yg amek order tu ngokngek .. ahahhaha... kalo kek kawen dak yun yg kene tu mmg aku karate dak yg amek order tu..

mase untuk besiap.. uhuhu coce sgt panas.. aku tgk yun relek je mase ni.. isk die ni sket pon tak rase bedebo ke ye..? kalo aku sure la besimpang sior dah usus perot aku.. ahhaha.. aku, makngah n ade sorang kakak tu tlg yun bersiap.. mak ngah jd mak handam..die mekapkan simple je n itu yg yun harapkan.. bile dah siap pakai tudung n selendang tu.. alahaii sgt sweet kawan aku yg sorang ni… suka aku tgk yun mase ni.. naik seri die walaupon hari bertunang je.. aku teruja gak… tetamu kat luar dah mula makan.. majlis dijangka selepas zohor.. pihak lelaki berhenti kat masjid berhampiran untuk solat…. Yun menanti dgn rileknya lagi.. isk degei sggh dak ni aku tgk.. tak nampak langsong nervous die tau.. aku yg dok cuak.. tak lama tu pihak lelaki sampai.. ayah yun menyambut dgn jayanya bakal menantu dia.. bagus betoi bapak ko yun….pihak lelaki makan dulu sblm naik untuk memulakan majlis.. eheheh terjadi satu peristiwa lucu.. makcik2 kat dlm umah sibuk nak tgk “hero” dak yun ni.. so kami dlm bilik ni dok mengendap la dari tirai kamar ececeh… dak yun la.. ahahha aksi pandang memandang sekali mate bertentang.. ahahah kantoi yun mengendap jeff… wakakakakakakkka.. tau terperanjat memasing… yun terrrmalu sendiri… lawak la ko yun….

Majlis diteruskan dgn sesi perbincangan.. mmg mengikut adat.. biasala org2 lama..mase yg dinanti tiba… pihak lelaki mintak sarung cincin kat luar bukan dlm bilik.. aisehhh rilek lagik dak yun….aku photographer amatur pada hari tu.. sory yun banyak gambar yg aku terlepas pandang …. Masa sesi sarung cincin tu aku terharu sgt bila jari sahabat baik aku ni disarungkan cincin tanda sahabat aku ni dah ditrademarkan under “jeffmong property” aku doakan kebahagian ko yun.. sentiasa … sesi mengambil gambar lak.. jadi artis la sahabat aku ni sekejap ahhaha… selesai je semua tu.. kami tinggal berdua dlm bilik.. mase ni yun luahkan kat aku perasaan sebenar dia.. menangis dak ni… aku dpt rasa perasaan dia.. dia kata ada mcm satu perasaan lain yg tak dpt nak digambarkan masa cincin disarungkan kat jari dia…… alahaiii sumthing miracle happen to my best fren that day…. It’s really touch my heart deeply.. aku berbangga sebab aku share the special moment tu.. selepas itu kami mengisi perut yg dah lama meminta2 diisi… ahaha yun dah boleh makan masa ni.. kalo tak selagi tak selesai die kata takmau makan… lauk giler besh woooo…. Gulai asam ikan paten, kacang goreng , ikan goreng, masak gulai nangka, kari ayam, semua masakan kg.. sedapp woooooo…… aku mkn banyak smpai lupa pade diet aku selama ni ahahahahahaha…. Lantak la bukan selalu…

Selesai makan naik atas.. nak menolong kemas2 tp aku tgk jiran2 semua kat belakang semua bertungkus lumus naik segan pulak aku.. mmg bagus org kg yun ni.. hahahah masa ni aku mula mencari .. cari apa?? Cari oyennn.. kelibat oyen mmg tak nampak masa sibuk2 … rupa2nya die dok tido dlm bilik abg yun…. Alahai sian si oyen takde orang layan die.. aku ape lagi mulekan operasi… aku buli oyen puas2.. oyen buli aku balik.. geram sgguh aku dgn oyen.. yun amek gambo aku memain ngan oyen.. kenangan aku ngan oyen…aduhh tak larat nak taip dahhhh ahahhaa….

Kesimpulannya aku sgt gembira berada di tmpat kejadian.. majlis pertunangan sahabat baik aku yun.. family yun semua sgt sporting.. mak ngan ayah yun best..aku suka tgk gelagat mereka.. aku suka tgk makngah yg vogue, makcu ju n family yg sgt havoc(u rock makcu) , lagi satu mkcu yg tak kurang hebatnya….kak biah yg hahahahah :P Semualah family yun sgt sporting…aku tak segan berada di kalangan diorang.. aku rasa mcm berada dlm family aku sendiri tau… yun terima kasih atas segala2nya.. terima kasih yun sbb bg aku kenangan terindah… dpt aku merasa saat2 indah majlis pertunangan ko.. n majlis kenduri besar ko kelak aku harap dpt berada sekali memeriahkan keadaan.. insyaALLAH jikalau umur ku panjang…

2 comments:

zianazone said...

rugi plak rasenya aku tak da masa tu..kalau aku ada mesti best kan...nasib baik ko tak kena culikk kepekk

lavender said...

tuh kami dah membayangkan kehadiran ko besame2 kepek.. sure lagik manis keadaannye .. kalo aku kene culik nangesla korang wakakak

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday