Wednesday, September 20, 2006

aku yg "emo"

dah petang ar weiii...huwargghhh ngantok lagi aku uuhuhuh apasal ar ni...asek ngantok je pepetang... it's time for my "emo" eheheh...


Angin kau membawa bahteraku kemana mahumu...

~~~>>kalo aku jadi angin nak je aku bertiup halus di wajah mak ngan abah aku...time2 tgh ari mak aku selalu kate panas dok dalam umah..kasik mak aku sejok sket eheheh...kat abah lak aku nak tiup supaya bapak aku sejok sket mase bawak lori tu..cian abah panas bawak lori kan..aduhh la camne la bulan pose ni abah bawak lori..sure abah tak larat..hurmmm...ya ALLAH kau berikanla abahku kekuatan...tabahkanla hatinya....


Dikamar daku sering bertanya
Mana tempatku di dunia
Tepuk dada tanyalah selera


hurmm ...dimane tmpat aku kat dunia ek..tmpat yg aku selalu ade kat umah sewa ngan kat opis la mane lagik..tah biler agaknye aku akan dijemput ke SANA..huhuh ngeri ar..diri berat ngan dose lagi mau fikir ke SANA..ngeri gak kalo difikirkan ..manela tau tibe2 DIA nak menjemput aku dlm keadaan yg aku tak ready..time aku tgh tgk wayang ke time tgh jalan kaki nak balik umah ke...ya ALLAH berilah aku peluang untuk bertaubat..tepuk dada tanye selera..<~~tanye selera??? selera ade sangkot paut ngan nafsu uhuhuh camne tu??!! tepuk dada tanye iman lagik baik..kukuh ke IMAN aku ni? ya ALLAH tarikla aku dalam lingkungan kasih sayang mu.. aku nak hati yg bersih..aku nak mudah beribadah..jauhkan aku dari godaan syaitan ya ALLAH...

Jika daku ingin berjasa
Memberikan hidupku makna
Tepuk dada tanyalah selera


berjasa??~~ hurmm aku nak sangat berjasa pade diri aku.. aku nak kembalikan diri aku pade diri aku zaman pertengahan dulu...rasa nikmat ibadah yg pernah aku rase dulu..ketenangan, rase gembira bile beribadah..mane pergi aku yg dulu.. skrg ni aku mcm mayat idop la..kalo ar aku boleh lempang diri aku sendiri untuk menyedarkan diri aku yg lalai ni ..kan ker bagusss!!~~ time lempang tu aku nak gune dialog.."ape ko buat ni setannnnnn!!!~~ ahahahaha.. uhuksss melalut lak aku...kali ni aku tanak tepuk dada tanye selera lagikkk..uhuhuh


Inginku(kiniku) mengenali
Erti hidup yang diberi
Dunia jadi saksi
Liku-likukan ku harungi oh...


erti hidup yg diberi..aku selalu cube untuk mengerti..ape erti hidup Nor aziah binti Rahim ni...ape matlamat idop aku yg sebenarnye?!!~~ banyak yg nak aku lakukan..tah kan sempat entahkan tidak... tapi untuk family, aku harap aku sempat tunaikan...demi family aku sggup buat ape saje..liku2 hidup yg aku lalui mendewasakan aku..mmg aku banyak pengalaman idop kat tmpat orang ni..susah senang mmg aku sendiri..aku tanak family aku tau...sakit pening aku kat sini ..makan tak makan aku kat sini..takpe aku tanggung sendiri..aku bersyukur dlm perjalanan idop aku kat tmpat orang ni DIA sentiase berikan aku pertolongan walopon DIA lah jg yg sering beri aku ujian getir dlm setiap kilometer perjalanan aku tu eheheh...tapi biler fikir2 kan balik banyak hikmah yg aku dapat fikir.. mcm2 jenis orang aku jumpe..n mcm2 sahabat yg aku temui ..aku bersyukur ya ALLAH..sesungguhnya kau masih tidak lepas memandangku...


TIdak lagi kan aku disitu
Menyaksikan kehidupan berlalu
Kank u kerah darah keringatku


insyaALLAH akan aku usaha selagi terdaya untuk melangkah ke hadapan..selagi aku nampak jalan yg DIA beri..selagi jalan tu terang ...selagi jalan tu memberikan aku satu keinsafan satu tujuan dan satu tekad...dan jika DIA izinkan aku berada di jalan itu...aku akan mara ... n aku tak tau ape yg aku akan temui di garis penamat..mungkin bahagia yg abadi.. bahagia yg abadi yg aku impikan adalah kat SANA..


Tiba waktu aku tiada
TIdak akan daku sesali
Daku hidup caraku sendiri


tiba waktu aku tiade..maknenye aku dah ke SANA le tu..uhuhuuhuh..aku harap2 sgt biarlah aku pergi dulu sebelum mak ngan abah aku... aku takan menyesal dgn kata2 aku ni.. mmg aku harapkan macm tu.. dunia ni ibarat penjara sebenarnye.. SANA tu nanti sebenarnye dunia yg hakiki dan kekal... bg sesetengah orang maybe sronok ngan ape yg ade kat dunia ni..yela bukan nak kate aku tak bersyukur.. ape yg ade pade aku memadai ..tak lebih dan tak kurang.. aku tak penah mintak lebih dan aku tak harap akan pengurangan.. yg penting pade aku dunia ni tak kekal..dah sampai sesangat penghujungnye ni... jgnle aku terlupe...nauzubillah...


Angin kan ku bawa bahteraku
Kemana majuku
Kini ku berani mengemudi
Kemana ku pergi


yeahhh!!~~ aku kemudi bahtera hidup aku dgn petunjuk dari DIA semoga DIA tak terlepas pandang aku hambanya yg sangat kerdil dan hina ni..aku mmg tak layak nak mintak yg lebih..aku tau dimana letaknye diri aku ni... aku tanak lagik jadi hamba yg bodoh sombong..time susah je nak mintak tlg time tgh menatang nikmat aku lupe semuanya..takk aku takmo camtu... jauhkan aku dari diriku yg tak sedar diri tu uhuhuhu...!!~~~


Bagai guruh bergegar bumi
Aku tetap teguh berdiri
Penuh pengorbanan yang sejati


aku berharap aku akan ttp teguh berdiri.. teguh semangat..teguh keimanan..menempuhi sisa2 hidup pinjaman ni yg akan tamat tmpoh entahkan bile..semoga aku terus berjuang...aminnn

1 comment:

Innocent Soul aka Elly said...

nape tak update blog lagi azie.. aku nak baca arr.. menarik gak nak baca.. anyway, selamat hari raya ekk!! maaz zahir batin!!

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday