Monday, July 10, 2006

start dahh....

10/jul/2006

assalammualaikum....

titik pertama bermulanya sebuah catatann tntang ruang hatiku ini...


"rentangkan ku permaidani...dari baldu berwarna putih..moga tak kuterasakan...dugaan yg ku galas ini"...hurmm bile terdengar je lagu ni tadi..tetibe mule terdetik hati aku nak start blog aku ni...entahla...mmg skrg ni aku banyak bersendiri...banyak aku elakkan diri dari sahabat2 aku...maybe diorang tertanye2 kan..tapi takpela biar aku tanggung sorang diri seme ni...

aku.....

ape yg aku nak sebenarnye..aku selalu rase diri aku ni sunyi...padahal aku ramai sahabat2..yg rapat ngan aku adela 2-3 orang..ape yg aku nak sebenarnye ye..??kekadang aku bleh plak rase diri aku ni "rugi" tapi ape yg rugi aku pon tak tau...

semalam...

hurmm aku baru je balik dari kg..alahaii tak puas rasenye aku kat umah...hurmm kalo cite pasal family ni yg wat aku lagi beremosi..aduhh abahhh...alahaii mak... huk aloh adek aku...hurmm...kalo ar aku berpangkat tinggi..gaji banyak sure senang family aku...skrg ni cume cukop2 makan je...

abah...

setiap kali aku pandang muke bapak aku...alahaii sedih nye aku..sepatutnye abah takyah lagik keje kan abah..tak payah abah sesusah bangun sebelum subuh...sejuk2 kuor umah naik moto kan abah...pastu tgh ari berpanas bawak lori kan abah...kekadang mak kate ujan2 pon abah nak gi keje gak...sbb abah takot nanti tak cukop gaji kan abah..kekadang abah takde duit belanje..abah tak makan..abah sanggup tahan perut smpai petang makan kat umah je..alahai abahh..abah kan ade gastrik..menitis lagik air mate aku...


mak...

alahaii mak...setiap bulan mak harap owang balik kan...mak mmg setia menanti owang balik kan mak...nape owang tak mampu nak bagi seme yg mak teringin kan...owang nak sgt bagi seme tu kat mak...walopun owang tau bukan tu yg mak nak...owang tau mak..owan tau kalo owang balik kg..biler owang tido ngan mak..mak sker pandang owang..mak tgk owang tido...owang tau mak..owang wat2 tido je time tu..owang tahan sebak..time owang sedey mesti mak pon tegase same..hati mak tu same je ngan owang kan mak...lagik la berjurai air mate aku...hurmmm...


adekkk...

adek aku yg sorang ni...mak selalu ngadu kat aku..adek degel, adek melawan, adek malas,..aku gase sbb dak ni meningkat remaje kot..sbb tu die dlm stage memberontak sket..ahahah cam aku time dedolu ar...tapi aku jenis sound sket2 je kat adek aku..cian lak kat die..tapi aku ni jahat la gak ..wakakaka kalo balik kg..mesti aku selongkar "buku rahsie" die...eee jahatnye aku ...waakakaka..tapi bukan ape..aku jadi seronok bace catatan adek aku..pandai dak tu meluahkan perasaan dekat kertas..tak mcm aku ni ha..baru skrg nak mule..tu pn sbb aku dah gase len mcm je skrg ni..ya ALLAH ampunkan dose aku bace diari adek aku eheheheh...


lorr..dah petang gupenye..nak dekat balik dah aku weii..hurmm ape2 pon aku sambung esok jek la....aku ni time pepetang je gase menggatal tgn ni nak menaip eheheheh..so skrg ni aku dah ade teman...blog aku ar jadi teman setia aku skrg..bermulalahhh kini helaian demi helaian walopun korang tak nampak kertas..wakakkakaka..okeh bebeh..cau cin calokss dulu...


hurmm apsal ati aku bedebo2 ni...???!@#$%^&*()_+

1 comment:

zianazone said...

aku rase apa yg coretkan ni kepek...macam aku lah plak tau..aku pun lebih kurang macam ko jugak beb hurmmm

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday