Thursday, October 31, 2013

Retak seribu

Assalammualaikum

Alkisahnye kejadian berlaku pada malam tadi. Tujuan nak keluar gi beli susu si Raisha. Keluar dari rumah bersama encik somi lebih kurang dekat pukul 9. Nak cepat oleh yang demikian ikot hgway.

Perjalanan pada mulanya ok je. Tetiba sampai satu tempat tu, tuppp benda melenting kat cermin tingkap depan. Sket je bunyinye, tadela kuat mane. Perjalanan diteruskan. Tak sampai semenet cermin retak. Udahhhhh...ingatkan takde ape2. Oh dugaan sebegini dimalam hari mmg pancaroba okeh. Terpaksa benti tepi hgway yang gelap gelita. Kanan dan kiri gunung ganang. Wah sungguh adventure khennnn!. Bersyukur sebab tak bawak Raisha sama, kalo tidak kesian kat dak tenit tu sure melaung2 die tengok kanan kiri gelap gelita. Tak disangka kami berhenti berdekatan dengan kawasan kemalangan ngeri. Terus makcik terimejin macam2. Phuiii la sangat imajinasi aktip di kala ini.

Encik somi terus tepon mintak bantuan. Datangla pakcik paling dekat dgn tempat kejadian memberi bantuan. Syukur alhamdulilah. Cermin terpaksa diketok kasik clear sebabnya walaupun dah retak beribu tapi tak maula gamaknye die berderai jatoh, ate cemane nak dibuatnyekan. Kang kalo drive terus balik tetibe bederai tak ke tercedera kami somi isteri. Redha jela ketok kasik clear.

Udah habis clear, hoyeh boleh balik umah, kensel beli susu. Esok masih ade. Padahal udah lewat myden pun dah tutop gamaknye. 1 hal lagi takan nak tinggal kete pastu balik naik kete pakcik kan. Kesian pulak kat kete (boleh tak?haha). Encik somi bertindak segera dgn tepon kawan baiknye supaya datang drag kitorang balik dengan longkai. Tau apekah longkai? Meh sini makcik terangkan, longkai tu cren(betoi ke eja) yg bawak kete rosak kat tepi hgway selalu tu. Paham?bagos. hehe.

Mari kita lihat gambo ...



*ps/ actually kawasan tempat kitorang berhenti tu kawasan kemalangan maut melibatkan seorg amoi kene sagat dengan lori treller beberapa kilometer. Hancur badan nye. Sile imejin. Takot tak?!.

No comments:

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday