Friday, September 13, 2013

Sindrom tak bleh blah..

Assalammualaikum...

Sejak kebelakangan ini, ade 1 sindrom yg baru je hinggap kat diri ini. Perubahan Hormon ke hape tatau la. Tapi pelik betol. Selama ni takde lak terjadi. Adekah kerana peningkatan usia? Makcik konpius okeh!. Misteri pon hader. Middle age crisis kah? Opps middle age sangatkah? Owh tidak !.. Sindrom kemurungan kah?

Sindrom yg baru melekat kat diri ini adalah setiap kali mandi sure nak cuci sekali bilik mandi tu. Benda ni terjadi selalunye waktu mandi lepas balik dari office. Apakah? Aku dah mmg tak boleh tgk berus yg dok cuci toilet tu. Ade je yg nak disental. Selagi tak mencapai piawaian ku selagi tu aku sental. y arr?? y???? aku tidak mengerti. Lepas tu kalo aku wat derk je tak mo buat kan, nenanti aku terpikir2 sampai nak tido pun tak boleh. Ko dah kenape makcik? Perangai pun makcik sangat kan. hahahaha. hadoihhh.

Pasal cuci bilik air satu hal. Ni kalo aku start mengemas kan, abes semua benda aku nak kemas. Ni lagi 1 tak boleh blah. Abes 1 rumah rasenye aku nak kemas. Ni bukan terjadi waktu ujung minggu nak indah yep. Ini terjadi hari2 kalo aku dah start mengemas. Secubit habuk pun aku takan lepaskan. Setiap hari okeh, I repeat setiap hari.... hergghhhhhhh!!!..

ok dah luahkan. Lega.

balik kiter layan je sindrom melekat ni yep.

hadoih.

6 comments:

^^CHenTa^ said...

jeng jeng jeng...
kemusykilan ni..
opsss bebadan dua kah kamo?
weeeeeeeeeeee

Truly_me said...

uihshhhh idakler dear.. tgh on family planning punye injection takanla kot uhuhuh..

^^CHenTa^ said...

mana tau kot Dia nk bg rezeki kan ;-)

TukangKebun said...

Kalau dah mula mengemas memang susah nak stop....

.. said...

episod gile kemas toilet ni jadi selalunya lepas sisuami cakap die da cuci toilet.. jelin pun tau tu semua tipu.. takat sembur air.. petu saket ati tgk tros sambung cuci sampai kilat2.. rasa best macam satu achievement in life.. hahahha..
-LML-
(baru berkesempatan nk balas visit)

Truly_me said...

Diana- huhu betoi2 kalo da setat mengemas payah nak stop2 ni..

LML- terima kasih sbb sudi singgah blog akak yg tak seberapa ni..

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday