Wednesday, February 15, 2012

16 minggu



Assalammualaikum...

Baru skrg nak update kan, maklumla sebelum2 ni terase "kerajinan" tu menebal sangat2. Rasa rugi pun ade sebab tak update dari awal pasal perkembangan budak tenit dlm perot ni.. Tapi takpela skurang2nye ade usaha jugak tu.. walopun sikit..(kesian :P).
Skrg budak tenit dlm pewot ni udah 16 mggu.. Maknenye kalau ikut pengiraan bulan, dah masok 4 bulan.. Banyak perubahan yg dapat di rase... salah satunye skrg ni dah dpt rase pergerakan si kecit ni.. menguit2.. mungkin die menendang agaknye.. maklumla die kecit sgt lagi.. mgkin die punya penangan tendangan tu masih manje2 lagi.. membuatkan rase geli2 dlm pewot.. kadang2 rase nak tergelak biler ade rase die menguit2 tu.. kadang2 terlampau aktif smpai asek pegi toilet je ibunye ni.. Adeh takpela asalkan kamu sihat dan cergas dlm pewot ibu ye nak.. kalau kamu dok diam pun nanti ibu risau jugak.. gerak la sepuas hati kamu.. biarla beratos kali ibu ke toilet.. jgn risau ibu kamu ni sgt gigih orgnye..hehehe , sebenonye mmg takboleh tahan sgt dah skrg kalau rase nak buang air.. mesti kene pegi dan2 tu jgk.. kalau tak lagi la die ektip menguit2.. lagi la rase kegelian dlm usus pewot ni ..hohoho...

gambo kat atas adalah gambaran baby yg baru masok 16 minggu.. kecik lagi kan?.. sungguhpun kecik tp sudah cukup sifatnye..alhamdulilah..

note untk si kecit* - Ibu doakan yg terbaik untuk kamu .. moga kamu sihat didalam rahim ibu...

2 comments:

zianazone @ appleijo said...

hahaha pemalas..baru ko nk update blog ekk..tapi tak pa..cayokkkk..mesti best kan rasa baby ada dlm powot tu.. ;)

antalya said...

seronok baca pengalaman bakal ibu. wehh jaga bebaik tau ank hangkat aku dlm tu.tak sabar nk tunggu dia kuar

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday