Wednesday, May 25, 2011

Giler koser part 1!

Assalammualaikum,

Selamat pagi cekgu! haippp blog aku mmg udah usang dan berhabuk disaner dan sini. Maaf sbb tiada keupayaan untuk berblogging. Aci tak alasan itu? okeh2 x baik menipu, ha!ha!ha!ye sayer mengaku sayer malas menaip, padahal banyak ceriter..(Ade ke org kisah? :P).

Tajuk entry di atas akan diulaskan setelah entry abes. Siler bersabar yep!.

Kisah ke 1
Tarikh kejadian adalah : 22.05.2011
Tempat kejadian : Jalan kuala kangsar, GUnung Lang!.
Mase Kejadian : Ikut suker!.
Mangsa kejadian : Aku dan tunang aku ( Mangsakah?!)

Siler lihat gambar(Ape kes ko? !)


Kehijoan mate memandang!.

Pada hari kejadian aku telah mengajak encik tunang untuk pergi mencari barang2 keperluan membuat hantaran. Nak menjimatkan kos la kirenye, kerana kami adalah bakal penganten yg bajet okeh!. Daripader membeli/tunjuk2/memerah tenager org untuk barang hantaran ni lebih selamat rasenye aku sendiri yg melembutkan tangan (uwek!) untuk membuat hantaran sendiri. Sure aku x brani nak kutok2 or marah2 meroyan kalo x cantek, sbb aku yg buat sendirik! ha!ha!ha! disitu kite telah nampak kegilaan koser kan!.

Berbalik kepader citer sebenor. Setelah abis urusan membeli kami pun belah dari kedai keperluan penganten tu. Senang betol hati bakal somi aku tu sbb aku bukan kategori nak pusing 1 kedai baru nak beli barang, haha! aku jenis nampak berkenan di hati sanubari terus sambor! jimat mase n tenage! kang pusing2 1 kedai sampai hanget2 ketiak x dpt jugak barang,last hati ko yg hanget!. Oleh kerana kepantasan aku dlm membeli barang2 ni masa pun dpt dijimatkan, tetiba encik tunang kate "uish awal lagi ni,sempat kalo nak g kl pusing balik" (mengot kan! :P) Dan tekeluor la idea gi jenjalan ke Gunung Lang. Dekat pun dgn tmpat kami beli barang2 tu.

So gambo di atas adalah pemandangan di Gua Lang. Hijooo kan!. Ye aku suke sbb baik untuk mate aku yg kerabunan ini!.


Ikan yg gumuk2 disebabkan Roti!.

Ha inilah aktiviti utama kalo gi GUnung Lang!, aku kan penyayang kepader menatang(uwek!) so tgk ikan n bagi ikan makan la kan. Ikan dlm tasik Gunung Lang ni mmg beso2 (humang aih!) ade ikan jepun, ikan keli, ikan paten dan bemacm2 lagi ikan tah hape2. sgt beso2 smpai aku pun tade selera nak membayangkan kalo ikan2 itu dijadikan lauk makan tghr ato malam. Sebab? encik tunang aku kate ikan kalo dari kecik sampai beso dok melantak roti je sure daging die x sodap. ye ke? aku tatau la.



Naik bot weeeeee! (Jakun! ha!ha!ha! )

Tengah aku ralit2 membelek ikan2 tu rupe2nye encik tunang aku ade agenda die tersendiri. Heip! tgk ape la tu kat belah sane?! aku kecurigaan seketiker! hehe! xsenonoh kan prangai aku, dan2 tu nak curiger :P , encik tunang tgh tgk org berator untuk naik bot gi ke seberang tasik. Tetibe die pusing kat aku terus kate "jom naik bot nak? " haissh! die ni mmg suke buat benda2 yg x dirancang, aku tanye x mahai kah? die kater tader aihhh... Yehuuuu! naik bot! naik bot!.. sebenonye aku tatau pun yg sebenarnye kat Gua Lang tu boleh bersiar2 sampai kat seberang tasik. Ade apekah kat seberang tu yep?! moshkil okeh!. sifat keterujaan muler teserlah!.


Burung Huntaaaa!

Ha.. amek kow, ader taman gupenye kat seberang tasik ni.. cantek tp x sempat nak snap2 gambo. Gambo hensem burung huntaaa tu sajek yg sempat. Yg lennye kami jalan je lebih. Ade menatang2 lain jugak spt ayam geluk2(itu sountrack yg encik tunang aku buat)ayam belanda sebenonye ha!ha!ha!.Semase kami tgh menatap ayam geluk2 tetibe ade suare2 di belakang ckp ceni "eee merak tu kenape mcm buruk je yek!" . Merak?? omaigod!!,merak dikatenye!.Terus encik tunang kate "Merakla sgt", terus je maknosia yg bebunyi tadi hilang keghairahan membelek ayam belanda tu. hahaha feeling budak bando la sgt kot sampai x kenai merak dgn ayam belanda, padehal dressing mcm org seberang jek, kat seberang tade ayam belanda ek? ato kat sane ayam belanda tu derang panggil merak? konpius aku! hehehe!. Rusa pun ada kat situ tp kandangnya sgtla "wangi" untuk didekati. So ilang selera untuk posing dgn ruse itu.

Tetibe ujan turun.... terus aku dgn encik tunang lari pegi jeti.... balik la ape lagi.. hehe.. Giler koser part 1 da abes!..tggu part 2 yep!.

4 comments:

^^AnGGun^^ said...

hamboitt!!...
tuh dier bakai penganten mereleasekn tensen:p

syiokkk tuh♥

Truly_me said...

hahaha! lamer dah pun kami x jalan2 suwit2 mcm ni.. asek tensen je kan ekekeke.. :P

^^AnGGun^^ said...

hehehe kire olait la camtu yang..
kang kalo selalu jemu lak..ekekekek..
da rase cam tk bape nk besh

Truly_me said...

btl3... sekali sekaler tu yg suwit kan kan kan

Daisypath - Anniversary

Lilypie - Second Birthday